Nieuwe Gentweg - Brugge

  • Nieuwe Gentweg
  • Nieuwe Gentweg

Nieuwe Gentweg - Brugge

3-in-1 daktuin zorgt voor een groene oase midden in de Brugse binnenstad
Residentieel

Groen in de stad

Op de Nieuwe Gentweg in Brugge werd een leegstaand schoolgebouw stijlvol omgebouwd naar de “Residentie Dijverhof” met 9 luxueuze lofts. Doorheen de transformatie bleef de authentieke gevel in het typisch Brugse stadszicht behouden. De opdrachtgever combineerde het historische stadsbeeld met een hedendaagse stadstuin op slechts 600 meter van de Onze Lieve Vrouwekerk. Dankzij de expertise van IBIC en de samenwerking met Berg-Invest uit Kruibeke kregen de bewoners een privaat stukje groen en rust middenin het drukke stadscentrum.

Drie types groendak verenigd

De inhouse landschapsarchitect bij IBIC verfijnde gedetailleerd het ontwerp van de daktuin bovenop een ondergrondse parkeergarage. De daktuin heeft het uitzicht van een gezellige en groene binnenplaats met een waterpartij. Bij de aanleg van de daktuin werd er eveneens rekening gehouden de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. IBIC realiseerde een intensieve daktuin met een centraal gelegen grasperk, houten terras en verharding uit kleiklinkers. Op de hoger gelegen daken volgde de creatie van semi-intensieve groendaken met siergrassen: een eigen groendak voor de bewoners. Het dak van de fietsenstalling werd voorzien van een zeer onderhoudsvriendelijk extensief groendak met sedums. Deze drie soorten groendaken (extensief, semi-intensief en intensief) zorgen voor een mooie speelsheid tussen groen, open ruimtes en rust.

Andere projecten