Louise Center

  • Louise Centre

Louise Center

Brussel
Publiek

Een prachtige daktuin in hartje Brussel, een zone van rust voor de bewoners en werknemers.

Dit gebouw bevindt zich op de Avenue Louise en werd gerenoveerd volgens de eisen van Breeam (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), dit is een methode om de duurzaamheid van gebouwen te evalueren en te garanderen.

Ibic werd als specialist gekozen om deze intensieve daktuin met enkel inheemse beplantingen aan te leggen. Er werden meer dan 30 verschillende soorten aangeplant in verschillende substraatdiktes. Alle gebruikte materialen zijn van duurzame aard en voldoen aan de Breaam. De verschillende plantvakken werden gecreëerd op een drainerende onderlaag en het overtollige water kan zonder problemen afgevoerd worden.

Andere projecten