Zalig verdwijnen in het groen

Zalig verdwijnen in het groen

2017-08-08

Duurzame gebouwen en prachtige locaties vormen een “match made in heaven”. De architecten van onderstaande droomreferenties hebben allemaal één missie gemeen: eenheid tussen huis en omgeving.  Hier een lijst met de vijf meest groene passiefhuizen.

 • Beachhouse, Bulgarije

  Beachhouse, Bulgarije

  De bewoners van deze maritieme “zeevilla” kunnen genieten van een prachtig zeelandschap en een maximale zonsinval door de zuidelijke oriëntatie van het gebouw. De ramen zijn zodanig aangepast dat in de zomer de warme stralen van de zon worden tegengehouden. In de winter staat de zon lager en reflecteert het zwembad de straling naar binnen om meer daglicht te creëren. Door het groendak is het huis uitstekend geïsoleerd. Hierdoor gaat er minder energie verloren en blijft de temperatuur in huis stabiel. Bovendien gaat het gebouw dankzij het groendak volledig op in het naburige gebergte.
 • Residentie Het Zilt, De Panne

  Residentie Het Zilt, De Panne

  De residentie ZILT in De Panne is een project dat volledig speelt met zijn omgeving. Onder het thema “De zee is je tuin” ging de uitwerking van start. De bewoners krijgen met de nieuwe aanleg rondom het gebouw een permanent uitzicht op het duinenlandschap. De aanleg van het groendak vloeide voort in de omliggende duinen aan het strand. Door de subtiele aansluiting met de omgeving, lijkt de residentie uit de duinen te rijzen. Een prachtig resultaat met indrukwekkende beelden.
 • Hof Country Residence, Ijsland

  Hof Country Residence, Ijsland

  De architect haalde genoeg inspiratie uit het prachtige Fjördenlandschap. Door wijd verspreide vlaktes rond het huis kregen bewoners een fenomenaal zicht over de hele buurt. De woning is ver gelegen van andere dorpen. Daarom is niet alleen een woongedeelte, maar ook een kerk, schuur en koeienstal voorzien in het gebouw. De buitenkant van het huis is volledig in hout bekleed met verschillende groendaken. Het gras op het dak lag oorspronkelijk ook op deze plek. Niet alleen het dak, maar ook andere aanpassingen in het huis zorgen voor het duurzame aspect van de woning. De betonnen muren die zorgen voor een stabiele temperatuur. De geothermische technologie regelt de vloerverwarming, radiators en het dagelijkse warme water.