7 redenen waarom een groendak écht goed is

7 redenen waarom een groendak écht goed is

2017-06-14

Of u nu op het platteland of in een stad woont, iedereen heeft recht en kijkt graag op een stuk groen. Groendaken zijn populairder dan ooit en bieden dé oplossing voor een rustig klimaat in een drukke omgeving. Maar wat zijn net de voordelen van een groendak en zijn ze positief voor u? Ons antwoord? JA!, en hier is waarom:

1) Absorbeert water

Door hevige regenval kan uw waterafloop snel overlopen. Een groendak kan daarentegen tot 80% van het regenwater absorberen, waarbij de kansen op ‘overstroming’ drastisch verkleinen.

2) Bevordert de levensduur van uw dak

Uw dak kan door overmatig zonlicht verouderen. Het groendak biedt de nodige bescherming en kan de levensduur van het dakmateriaal twee- of zelfs driemaal verlengen.

3) Absorbeert zonlicht

Het urban-heat effect is ook op te lossen met groendaken. Meer groen in de stad houdt de temperaturen laag en zo kan u zonder twijfel op citytrip gedurende de warme zomerdagen. Al gehoord van het cool-roof effect? Hierbij gaat het groendak zonlicht opnemen, waardoor het in huis veel koeler is dan buiten. Uitstekend voor warme zondagen en bespaart u bovendien op het energieverbruik.

4) Houdt vervelende geluiden tegen

Kan u zich ook ergeren aan sirenes, vliegtuigen boven uw hoofd of buren die te veel lawaai maken? Dan kan een groendak zeker helpen. Groen op het dak kan tot 8 decibel meer geluid tegenhouden dan een traditioneel dak.

5) Efficiënt in combinatie met zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen op het dak liggen en wilt u hier nog meer effect van ondervinden? Dan is de combinatie met een groendak dé oplossing. U absorbeert nog meer zonnestralen dan voorheen.

6) Bevordert luchtkwaliteit

Planten en grassen filteren de lucht, waardoor we met een groendak minder vervuilde lucht inademen. Sta op, adem diep in en geniet van de heerlijke ochtendlucht.

7) Vermindert kans op vuur

Omdat planten water sterk absorberen, wordt vuur op natuurlijke wijze tegengehouden.

  • Swaab Antwerpen

    Swaab Antwerpen